Belangrijke onderhoudstips


Uw vitrine is gemaakt voor jarenlang plezier. Toch zullen gedurende de levensduur kleine onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk zijn, zoals het reinigen van de vitrine of het vervangen van een lamp. Op deze pagina wordt kort beschreven hoe u uw vitrine in topconditie kunt houden.

 

Het reinigen van de vitrine

U kunt uw vitrine (glas en profielen) het best reinigen met een reinigingsmiddel dat geen resten achterlaat, zoals een multireiniger. Let u erop dat er geen vloeistofresten achterblijven aan de randen van het hout bij de bodem en het plafond.

Bij het reinigen van de legborden, kunt u ervoor kiezen deze te laten zitten, of te verwijderen. Let u er in beide gevallen op, dat de legborden zich vastgezogen hebben op de siliconen bumpons (zie Installatie). Bij het uitoefenen van kracht aan de onderzijde kan de glasplaat plotseling loskomen. Wees hierop bedacht!

 

Het vervangen van een lamp in het plafond

Volg hiertoe de volgende stappen:

  • Trek de stekker uit het stopcontact.

  • Verwijder hierna voorzichtig aan de platte kant van de lamp (zie afbeelding) de metalen veer die de lamp op zijn plaats houdt. PAS OP de lamp valt nu naar beneden!

  • Verwijder de fitting van de lamp door deze voorzichtig los te trekken.

  • Plaats een nieuwe lamp in de fitting.

  • Plaats het veertje terug voor de lamp, zodat deze weer stevig in het inbouwarmatuur zit.

Let erop dat het totale wattage van de nieuwe lampen het vermogen van de trafo niet overschrijden.

 

Onderhoud aan de deur

De deur vergt geen onderhoud, maar het is belangrijk dat u regelmatig checkt of de schroeven aan de achterkant van de scharnieren de deur nog goed vastklemmen. U kunt deze met een gewone kruiskop schroevedraaier weer vastzetten.

Bij normaal gebruik is dit zelden nodig, echter als de geopende deur wel eens gebruikt wordt als "hefboom" bij het verplaatsen van de kast, of als "steuntje" bij het pakken van een voorwerp, kan het zijn dat er wat speling in de schroeven komt.